Pleisterplaats Ressen

Pleisterplaats Ressen is er voor mensen die op zoek zijn naar zingeving en verdieping. Het eeuwenoude kerkje midden tussen de boomgaarden nodigt uit om even pas op de plaats te maken, stil te worden en alleen of samen met anderen te zoeken naar verbinding en verdieping. 

Naast de kerkopenstellingen worden er hiervoor verschillende dingen georganiseerd in en rond deze historische plaats.   De Kosterij, naast de kerk, wordt daarbij regelmatig gebruikt als ruimte voor workshops, plek voor ontmoeting met koffie/thee en bijvoorbeeld soep en een broodje.

Behalve deze activiteiten is de kerk tijdens de zomermaanden regelmatig open en vrij toegankelijk voor iedereen. Wandelaars en fietsers kunnen een kijkje nemen in de kerk en hier even tot rust komen.

We werken met een jaarthema, en dit jaar is gekozen om ons te laten inspireren door de Keltische spiritualiteit.

Wie zijn wij ?

Pleisterplaats Ressen wordt gedragen door een kleine enthousiaste groep mensen met een brede interesse op het gebied van religieuze en zingevingsvragen en een ruime ervaring in het begeleiden van mensen hierbij.

Wij zijn verbonden aan de (protestantse) Vierplek, maar bij Pleisterplaats Ressen blijken juist ook mensen die geen kerkelijke achtergrond of banden hebben zich thuis te voelen.